Saf Karabuğday Tohumu Burada

Ekmek temel gıda maddemiz. Katkısız ekmek yapabilmenin ilk şartı katkısız un kullanmak. Katkısız sağlıklı saf unlar uzmanlık alanımız. Daha çok üretmek ve raflara ürün doldurmak gibi bir hedefimiz yok. Sadece ihtiyacı olana ihtiyacı olan kadar saf un burada...

Saf Ekmek

Karabuğday Tohumu

Karabuğday / Buchweizen / Buckwheat
Dünyada yaygın ticareti yapılan : F.esculentum Moench (2n=16)

Karabuğday Tohumu

Karabuğday Tohumu

Üreten ülkeler: Çin, Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Polonya, Brezilya, ABD, Kanada, Fransa.. üretilmekte. (Çoktan aza sıralı) Japonya yıllık 100 bin ton tüketimin %20 sini kendi üretip, kalanı dışardan satınalıyor.

Ülkemizde karabuğday olarak bilinen greçka'nın ekiminin artması, buğday alerjisinin ve glutensiz beslenmeye ilginin artması ile çoğaldı.

Artan karabuğday ekimi, karabuğday tohumu ihtiyacını arttırmıştır. Ülkemizde içanadolu başta olmak üzere arıcılığın yapıldığı her yerde karabuğday ekimi yapılmıştır. Bu kapsamda karabuğday tohumu üretimi için geniş alanlarda, bilimsel verilerle ve sertifikalı ekim güzide bir belediyemiz tarafından yapılmıştır.

Piyasaya arz edilen yurtdışı kaynaklı karabuğday tohumları Türkiye iklimi ile uyumsuzluğundan yeşerme oranı düşük kalmaktadır. Bu sebeple ülkemizde seleksiyonu ve adaptasyonu tamamlanmış yerli karabuğday tohumu tercih edilmelidir.

Yerli karabuğday tohumunda en kaliteli üretimi safekmek tarafından sizlere sunulan silivri üretimi hasatları başlamıştır. Bu yılın hasatından dekara 5 kg ölçüsü ile karabuğday tohumunuzu hesaplayıp alabilirsiniz.

Karabuğday Tohumu Neden Ekilmeli ?

Karabuğday, konvansiyonel buğday türlerine göre bakımı daha kolay, zararlısı daha az, su ve toprak seçiciliği daha az olan bir türdür. En büyük avantajı verimi olup yılda 2 ekim ve 2 hasat yapılabilmektedir.

Çiçekli bir bitki olmasından dolayı aroma ihtiyacı olan arıcılık sektöründe bal üretimini verim ve aroma zenginliği olarak olumlu etkilemektedir. Karabuğday ekim alanı civarında yer alan kovanlarda üretilen bal aroma ve parasal değer olarak yüksek fiyatlarla alıcı bulmaktadır.

Karabuğday Tohumu Ekimi Hakkında Bilgi

Tek yıllık bir bitkidir. Toprak seçme huyu olmamasında rağmen nemli, drenajı iyi araziler yüksek verim için idealdir. Dona karşı hassastır.

Kök sistemi toprağın ilk 25 cm'sini yoğun kullanır. Yetişmiş bitki boyu 75-100 cm dir. Dış tozlaşan bir bitkidir. Yüksek bir tohum verimi için böcek, rüzgar ve arı gibi taşıyıcılara ihtiyaç duyar.

Tane kabukludur. Meyve kabuğu ayrılarak kullanılır. Kabuğundan tanesi ile pilav ve çorba yapımı, unu ile bisküvi, makarna, ekmek yapımı yaygındır.

Tanede doğal halde gluten içermez. Türkiyede 300.000 çölyaklı olduğu araştırılmış. Tedavi şekli sadece gluten diyeti şeklinde öneriliyor.

Karabuğdayın sadece danesi değil yeşil kısımları ve sapı besin öğelerince zengin olup küçük ve büyükbaş hayvanların yem rasyonunda 1/3 oranında kullanılabilir.

Yabancı otların güneşini kesecek şekilde bol yaprak ve çiçekli olması, yeterli sıklıkta ekilmesi önemlidir.

Kimyasallarla kirlenmiş topraklara ekildiğinde bu kimyasal zararlıları yaprak ve sapta toplayıp meyveye bulaştırmaması ve toprağıda temizleme özelliği var.

Arıcılık açısından Karabuğday Tohumu Ekiminin Faydaları

Arı için uzun süreli nektar kaynağıdır. Özellikle çiçekli bitkilerin çiçeklerini döktüğü, arıların nektar bulmada zorlandığı Ağustos tan sonra, 2. Ürün olarak temmuz ortasında ekilecek karabuğdayın çiçekleri 1 Hektar = 2,5 Kovan = 175 Kg Bal ölçüsünde yüksek bir verim oluşturabilmektedir.

Karabuğday Tarımı Nasıl Yapılır?

Karabuğday Ekimi için Arazi hazırlama:
1-Toprak 20-25 cm derinliğinde pulluk ile devrilerek sürülür. Bu işlem sonbaharda yapılır. Sonbaharda yapılamadıysa ilkbaharda yağışların arazide traktör yürümesine müsaade ettiği ilk toprak şartında yapılır. Yabancı ot fazla ise tekrarlanır.
2-Ekim öncesi diskarov ve tırmık ile arazi düzleştirilerek tohum yatağı açılır.

Karabuğday Tohumu :
Safekmek'ten settifikalı tohumluk alınır.
Karabuğday Ekimi:
1-Ekim mibzer ile yapılır ve toprağın 2-3 cm derinine bırakılır. Ekim sıra aralığı 15-20 cm olmalıdır.
2-Ekim zamanı. yılda tek ürün için nisan ortası, yılda iki ürün için mart sonudur. Erken ekim için son don zamanı bitimi gözlenir. Bölgenin iklim geçmişi bir fikir verebilir. Çift ekim için ikinci ekim tarihi temmuz ortasıdır.
Karabuğdayda Sulama:
Su 2 dönemde ihtiyaçtır. Sürgün büyütme ve Meyveye durma. Ekildikten bir hafta sonra sürgün topraktan çıkış yapar. Bu iki dönemde yağış yeterli değilse sulama yapılabilir.
Karabuğdayda Hasat:
1-Karabuğdayın hasatı, elde edilecek verimi çok etkiler. Biçerdöver ile tohum renk koyulaşması %90 ı bulduğunda optimumdur. Geç kalınırsa rüzgarla dane kaybı, erken davranılırsa olgunlaşmamış dane problemi yaşanabilir.
2-Hasat Zamanı: İlk ürün haziran ortasında hasat edilir. İkinci ürünün hasat zamanı ise eylülün ilk haftasıdır.
Karabuğday Tohumu Depolama: Yeşil renkte gelişememiş tohumlar ayrılmalı. Nem %15 e kadar kurutularak düşürülmeli. Kurutma sicaklığı 40-41 c dan fazla olmamalı.
Karabuğday Tarımı Nasıl Yapılır?
Aşağıdaki menüde karabuğday tohumu satınalmak için 1-5-10 ve 25 kg lık paket alternatiflerinin üzerine tıklayarak satınalabilirsiniz. Daha yüksek miktarlarda karabuğday tohumu almak için telefon numaralarımızdan bize ulaşıp toptan fiyat alabilirsiniz.


Ali Eser
Agricultural Engineer
Organic & Good Farming Controller

KARABUĞDAY TOHUMU PAKET ALTERNATİFLERİ

Karabuğday Tohumu 1 Kg
Karabuğday Tohumu 10 Kg
Karabuğday Tohumu 50 Kg

Karabuğday Tohumu sipariş vermek için sayfanın sağ sütunundaki sipariş ver butonuna tıklayınız !

Karabuğday Tohumu Fiyat / Kg / Kargo

  • Karabuğday Tohumu 1 Kg = 00,00 TL
  • Karabuğday Tohumu 10 Kg = 00,00 TL
  • Karabuğday Tohumu 50 Kg = 00,00 TL

Karabuğday Tohumu Satın Almak İçin

SİPARİŞ VER